Kauza GEOBAL 4 - nejnovější příspěvky

úterý 29. listopadu 2011

Exekuce na dodavatele ostravských kalů nebrání jejich dovozu na Mostecko

Litvínov, Ostrava - Firma Geosan Group, která pro státní podnik Diamo likviduje ropné laguny v Ostravě a vozí upravené kaly na skládku Celio u Litvínova, chce zrušit exekuci na svůj majetek.

29.11.2011 8:24


Podle soudu s ním nesmí nakládat kvůli dluhu v řádech desítek milionů. Pro Mostecko se ale nic nemění. Kaly, které jsou palivem pro cementárnu Čížkovice, se mohou nadále vozit na skládku.

„Nijak se nás to nedotkne, protože finanční plnění je zajištěno přímo platbami ze státního podniku Diamo,“ sdělil Deníku k exekuci Jindřich Kauca, obchodně provozní ředitel společnosti Celio.

Jeho slova potvrzuje i Geosan Group. „Exekucí nejsou ohroženy ani pokračování sanačních prací na lagunách Ostramo, ani probíhající přeprava paliva vyrobeného z jejich obsahu do skládkového komplexu společnosti Celio v Litvínově a do cementárny společnosti Lafarge Cement v Čížkovicích,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Exekuci nařídil Okresní soud v Kolíně na návrh společnosti Baltom, která je s Geosanem ve sporu kvůli pohledávce ve výši 74,6 milionů korun.

Podle Geosanu je exekuce neoprávněná.

„Podnikáme veškeré právní kroky směřující k tomu, aby exekuce byla co nejdříve zrušena a aby škody způsobené naší společnosti byly minimální,” uvedl člen představenstva a výrobní ředitel Geosanu Jiří Šalda.

Zdroj: http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/exekuce-na-dodavatele-ostravskych-kalu-nebrani.html