Kauza GEOBAL 4 - nejnovější příspěvky

pondělí 28. listopadu 2011

Starostové diskutovali o kalech

Litoměřicko - Navážení kalů z Ostrama k Litvínovu a jejich následné spalování v čížkovické cementárně Lafarge bylo hlavní náplní jednání pátečního Klubu starostů měst Litoměřicka.


28.11.2011 16:23

I oni vyjádřili nesouhlas s tím, že nebezpečný odpad je odvážen přes celé Česko z jednoho ekologicky zatíženého kraje do druhého.

Mezi starosty přijel i senátor Alexandr Vondra. Učinil tak čtyři dny poté, co navštívil čížkovickou cementárnu a v doprovodu ředitele si prohlédl areál, kde ke spalování má docházet. Seznámil je s výsledky dosavadních měření emisí a další dokumentací.
„Nyní je nutné počkat na výsledky monitoringu, který v úterý probíhal v cementárně za účasti zástupců občanské iniciativy, novinářů a hlavně orgánů zabývajících se ochranou životního prostředí, a zodpovědět všechny otázky, které v této souvislosti vznikají. Nepochybně je na místě projednat také korporátní zodpovědnost za litoměřický region,“ uvedl senátor.
Starostové uvedli, že i o tomto tématu hodlají jednat s ředitelem podniku, kterého plánují navštívit v rámci jednoho z příštích jednání Klubu starostů měst Litoměřicka.

Zdroj: http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/starostove-diskutovali-o-kalech20111128.html