Kauza GEOBAL 4 - nejnovější příspěvky

středa 9. listopadu 2011

V Litoměřicích bude demonstrace, cementárna zve na prohlídku

Litoměřice, Čížkovice - V Litoměřicích vznikla početná skupina občanů města, která se rozhodla uspořádat demonstraci za zákaz spalování jedů z ostravských lagun. 

9.11.2011 10:23

Ta se koná v sobotu 12. listopadu od 10 hodin na litoměřickém Mírovém náměstí. Zároveň vznikla petiční akce. Lidé nejen z Litoměřicka takto mohou podle organizátorů vyjádřit svůj postoj k ovzduší v kraji, které se podle údajů ČHMÚ zhoršuje.

Petici lze podepsat v informačním centru na Mírovém náměstí, v Gotickém hradu, v Czech Point na městském úřadě. Dále archy lze stáhnout na www.protikalum.cz.

Demonstrace se v pátek 11.11. od 16 hodin koná také v Teplicích.

Cementárna zve na prohlídku

Čížkovická cementárna Lafarge se rozhodla reagovat na současnou situaci okolo spalování nebezpečného odpadu. „Již tento čtvrtek od 16 hodin může veřejnost využít mimořádných dnů otevřených dveří a provoz cementárny za plného chodu navštívit,” řekla Deníku mluvčí Milena Hucanová.

„V poslední době jsme zaregistrovali zvýšený zájem o informace o provozu cementárny a proto veřejnosti operativně nabízíme další termíny.” Ty jsou nyní vyhlášeny až do konce letošního roku a budou probíhat každý pracovní čtvrtek. ementárna zve na prohlídku

Zdroj: http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/20111109kaly.html