Kauza GEOBAL 4 - nejnovější příspěvky

čtvrtek 15. prosince 2011

Pár otázek a návrh od ředitele čížkovické cementárny Lafarge

Již několik týdnů se věnujeme kauze plánovaného spalování nebezpečného odpadu v Ústeckém kraji. Terčem naší kritiky se nejednou stalo i vedení čížkovické cementárny Lafarge. Bylo pro nás velkým překvapením, když nám na e-mail přišel text, pod kterým byl podepsán Ing. Ivan Mareš, Generální ředitel Lafarge Cement, a.s. Text zveřejňujeme v jeho původní podobě. Brzy uveřejníme i reakci Asociace ALERTA.

↓ ↓ ↓

Vážení spoluobčané ze sdružení Alerta,

se zájmem si čtu váš web a zejména vaše plány a záměry. V mnohém jsou mi, jako dlouhodobému obyvateli severních Čech blízké.

Dnes jsem si pustil video z poslední demonstrace a upřímně řečeno – bylo mi z toho smutno. Smutno slyšet pana Lukáše Borla, jak pár lidem říká o tom, že „jsme momentálně loutky, jakoby lii, kteří vykonávají vůli někoho, kdo rozhoduje o našich životech, že žijeme v systému, který potlačuje lidská práva ( která ? ), že elity rozhodují za našimi zády.

Vyzývá k přítomnosti v ulicích …. mluví o mocenských zájmech …. a pod. „A to vše v souvislosti s protestem proti „Ostravským kalům“…

Vůbec mi to nedává smysl. Jaké loutky, jaké elity, jaké mocenské zájmy ??

Moc se mi líbí, že na vaší webové stránce chcete rozhýbat dialog.

Dovolte mi na úvod jednu možná provokativní otázku : Co doopravdy o těch ostravských kalech víte ? Co víte o jejich uložení a spalování ? Víte, jak jejich energetické využití může ohrozit zdraví lidí a dětí, případně přírodu ?

Anebo … Máte nějaký alternativní způsob jak ( ovšem ne po kilogramech a v
laboratorních podmínkách ) ekologicky a bez ohrožení zdraví kohokoliv zlikvidovat 100 až 200 tisíc tun (!) toxických kalů, které už po desetiletí doopravdy ohrožují zdraví dětí, které poblíž těch lagun v Ostravě bydlí a hrají si ? Byli jste se v té Ostravě podívat ? Kde jste čerpali informace ?

Mám syny zhruba ve věku pana Borla a vždy jsem je učil jedno základní pravidlo. „Když něco nevíš, zeptej se, přesvědč se a nereprodukuj pouze názory někoho jiného. Pokud to neuděláš, můžeš se snadno stát loutkou, která vykonává vůli někoho jiného „

Proč nikdo z vás nenavštívil Den otevřených dveří, na který se můžete každý čtvrtek přihlásit na našem webu www.Lafarge. cz ? Proč jste se nikdo nezeptal nás, tedy té obviňované strany na to, proč vám škodíme ?

Lafarge celosvětově, naši společnost nevyjímaje, velmi dbá o soulad s přírodou, o její ochranu ale především o ochranu zdraví a bezpečnost všech,
kteří jsou s námi v jakémkoliv vztahu.

Zavolejte a přijďte kdykoliv. Ukážeme vám, jak to s těmi kaly doopravdy je. Nechceme vás přesvědčovat k tomu, abyste začali obhajovat to, co děláme. Chceme, abyste to viděli.

V příloze vám posílám naše vyjádření k novému tématu – výjimkám na emise
SO2 a TOC. Stává se to tématem některých médií….

Byl bych moc rád, kdybyste jak tento můj mail, tak informaci zveřejnili.

Dialog je také prostor k vyjádření druhé strany.

Velmi se těším, že kohokoliv z vašeho sdružení přivítáme v naší cementárně.

S přátelským pozdravem,

Ing. Ivan Mareš
Generální ředitel
Lafarge Cement, a.s.
411 12 Cizkovice, Czech Republic
Tel: +420 416 577 235 | Mobile: | Fax: +420 416 577 600
E-mail: ivan.mares@lafarge.com | www.lafarge.cz


Pozn: Součástí e-mailu a příspěvku je zpráva: Jak je to doopravdy s výjimkami na emise SO2 a TOC, která vyšla i na webu firmy Lafarge Cement a.s.

Zdroj: http://alerta.cz/?p=3061