Kauza GEOBAL 4 - nejnovější příspěvky

pátek 16. března 2012

Odboráři z cementárny Lafarge podporují postup firmy při pálení ostravských kalů

ČÍŽKOVICE / 13:09, 16. 03. 2012


Postup vedení společnosti Lafarge při spalování látky Geobalu IV z ostravských kalů v cementárně v Čížkovicích na Litoměřicku podporují podnikové odbory. Odborový předák Josef Červený v pátek agentuře Mediafax sdělil, že přístup vedení firmy oceňují.

„Kdyby hrozilo při spoluspalování Geobalu IV zhoršení životního prostředí, byli bychom mezi prvními, kdo by na tuto skutečnost upozornil. Že je vše naprosto v pořádku, potvrdila také tento týden provedená kontrola zástupců Ústeckého kraje, která nezjistila nedostatky při spalování alternativních paliv v našem závodě. Oceňujeme transparentní přístup našeho vedení a uspořádání mimořádné spalovací zkoušky v listopadu minulého roku, která prokázala, že spoluspalováním Geobalu 4 se životní prostředí v oblasti nezhorší. O aktuálním stavu energetického využívání Geobalu 4 a ostatních alternativních paliv jsme pravidelně a podrobně informováni. Informace od vedení si snadno doplníme vlastní znalostí a letitou zkušeností z provozu,“ uvedl Červený.

Jak dodal, firma Lafarge v posledních několika letech investovala nemalé prostředky do snížení dopadu výroby na životní prostředí, jako například instalace nových filtračních zařízení, snížení hlučnosti, nový emisní monitoring či v poslední době zmodernizovaný elektroodlučovač. „ I v našem zájmu je zdraví téměř 180 zaměstnanců, u nichž nevybíravé útoky médií vzbuzují obavy o zaměstnání a tím i budoucnost jejich rodin,“ zdůraznil Červený.

Karel Rouč
 Zdroj: http://www.mediafax.cz/regiony/4025092-Odborari-z-cementarny-Lafarge-podporuji-postup-firmy-pri-paleni-ostravskych-kalu