Kauza GEOBAL 4 - nejnovější příspěvky

čtvrtek 24. listopadu 2011

10 000 lidí vzkazuje kraji: Kaly tu nechceme!

Ústecký kraj - Proti dovozu a spalování kalů v Ústeckém kraji protestuje formou podpisu pod tzv. litoměřickou peticí 9367 občanů.

24.11.2011 6:40

Čížkovická cementárna - zahájení spalovací zkoušky spoluspalování materiálu Geobal (ostravské kaly). Akce je spojená s měřením emisí akreditovanou laboratoří.
Čížkovická cementárna - zahájení spalovací zkoušky spoluspalování materiálu Geobal (ostravské kaly). Akce je spojená s měřením emisí akreditovanou laboratoří.
Autor: Deník/Karel Pech

Petici iniciovanou městem Lovosice zatím podepsalo zhruba 560 lidí. Podpisy jsou i pod tzv. čížkovickou peticí.

Petici občanské iniciativy Proti kalům nepodepisovali jen lidé v Litoměřicích, kde byly archy dostupné na různých místech včetně obchodů. „Bylo možné si ji stáhnout z webu a podepsanou nám ji odeslat. Archy přišly například z Třebenic, Čížkovic, Teplic nebo Roudnice nad Labem,” sdělil jeden ze signatářů, sochař Libor Pisklák. „Jen v Čížkovicích podepsalo z občanů 420 lidí,” dodal další ze signatářů Pavel Kimmer, čížkovický místostarosta.

Litoměřická petice už skončila, podepisovalo se do 18.11. „Petice bude předána na krajský úřad a na ministerstvo životního prostředí,” doplnil Pisklák. „Vedení Ústeckého kraje, příp. Krajský úřad Ústeckého kraje, se zabývá každou peticí ve chvíli, kdy ji obdrží,” řekla mluvčí Magdalena Hanáčková. „Pak je vyřízena standardním způsobem a je na ni odpovězeno.”

Nyní je mezi lidmi ještě tzv. lovosická petice, jejíž signatářkou je starostka města Lenka Lízlová (ČSSD). Ta má podpořit usnesení zastupitelstva Lovosic, které rovněž nesouhlasí s kaly v Ústeckém kraji. „Petice je k podepsání v informačním centru do 30. listopadu,” uvedla jedna z pracovnic. Třetí petice je i na čížkovickém obecním úřadě.

Zdroj: http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/lidi-vzkazuje-kraji-kaly-tu-nechceme20111124.html