Kauza GEOBAL 4 - nejnovější příspěvky

čtvrtek 3. listopadu 2011

Zastupitelé Lovosic a Litoměřic jsou proti pálení kalů

Litoměřice, Lovosice - Tématy číslo jedna byly na čtvrtečních jednáních litoměřických a lovosických městských zastupitelů ostravské kaly a jejich spalování v čížkovické cementárně.

3.11.2011 16:19 aktualizováno 4.11.2011 17:08
Na lovosické jednání přijeli zástupci cementárny diskutovat s politiky i občany, na litoměřické zastupitelstvo dorazili místní občané, aby upozornili na to, že se jim plánované spalování nelíbí. "Jsme zásadně proti spalování tohoto odpadu v Čížkovicích. Budeme proti tomu bojovat všemi prostředky. Nemohu vyloučit ani blokádu cementárny," řekl rozhodně litoměřický sochař Libor Pisklák. Následně litoměřičtí zastupitelé přijali usnesení, kterým konstatovali, že Město Litoměřice je proti spalování materiálu pocházejícícho z ostravských lagun v Čížkovicích.
V té době se rozjela debata také na lovosickém jednání zastupitelů, kde diskutovalo i několik občanů, kteří vystupovali v podstatě jednotně proti spalování kalů. Zastupitelé Lovosic následně rovněž přijali usnesení, kterým jasně deklarovali zamítavé stanovisko vůči záměru spalovat v čížkovicích nebezpečný odpad pocházející z Ostravy.

Zdroj: http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/20111103kaly-online.html