Kauza GEOBAL 4 - nejnovější příspěvky

úterý 20. března 2012

Litoměřický radní Mezian byl v Lafarge Cement

Čížkovice - Začalo spalování toxického odpadu a cementárna měla den otevřených dveří. Dorazilo pět lidí, mezi kterými byl i Hassan Mezian, litoměřický radní a krajský zastupitel za ČSSD.

„Jsem šťastný, že mi zástupci cementárny potvrdili svůj negativní postoj k dovozu dalších 100 tisíc tun ropných kalů z Ostravska na skládku Celio u Litvínova pro potřeby čížkovické cementárny,“ konstatoval po návštěvě Mezian. Ten v cementárně pracoval v 80. letech jako lékař.

I Mezian tak varuje před znečišťováním životního prostředí. „Cementárna znečišťovatelem je. I malé množství zdraví škodlivých látek může při opakovaném působení na člověka či v kombinaci s jinými látkami působit jako příčina vzniku rakoviny či alergií.“

Zároveň ale Mezian s ohledem na zaměstnanost na Lovosicku konstatoval, že se musí přistupovat ke všem znečišťovatelům stejně. „Bylo by populistické a nespravedlivé házet vinu za zoufalý stav ovzduší v celém Ústeckém kraji pouze na jednoho viníka, znečišťovatelů je v našem regionu mnoho.“

„Byl jsem ujištěn, že trendy podniku směřují k co největšímu snižování vypouštění jakýchkoliv látek do okolí, včetně jejich měření. Ke všem znečišťovatelům se ale musí přistupovat stejně. Důležitý je pro mě i osud 180 zaměstnanců, kteří pracují v cementárně,“ konstatoval Mezian.

Autor: Radek Pešout Ing.

Zdroj:  http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/litomericky-radni-mezian-byl-v-lafarge-cement-20120320.html