Kauza GEOBAL 4 - nejnovější příspěvky

úterý 8. ledna 2013

Česká inspekce životního prostředí zastavila řízení o pokutě proti GEOSAN GROUP

Česká inspekce životního prostředí dne 3. ledna 2013 zastavila řízení o uložení pokuty společnosti GEOSAN GROUP za domnělý správní delikt, jehož se společnost měla při sanaci tzv. ostravských lagun dopustit údajným neohlášením plánované změny denní kapacity zařízení na odtěžbu předupraveného obsahu lagun. Za toto domnělé pochybení, k němuž mělo dojít na podzim roku 2011, původně ČIŽP udělila společnosti GEOSAN GROUP pokutu ve výši 500.000 Kč.

Rozhodnutí ČIŽP navazuje na odvolání společnosti GEOSAN GROUP proti původnímu usnesení ČIŽP o uložení pokuty a zejména pak na rozhodnutí Ministerstva životního prostředí, kterým ministerstvo původní usnesení ČIŽP zrušilo s tím, že v řízení nebylo tvrzené porušení zákona o integrované prevenci ze strany společnosti GEOSAN GROUP prokázáno.

Společnost GEOSAN GROUP je vedoucím účastníkem sdružení ČISTÁ OSTRAVA, které pro státní podnik DIAMO realizuje veřejnou zakázku Nápravná opatření – laguny Ostramo. Dalšími členy sdružení jsou společnosti AQUATEST a. s. a OHL ŽS, a. s.

Zdroj: http://www.cistaostrava.cz/article.asp?mid=1&sid=8&aid=66